Historiaa

Pitkään kaikki neljä valtarotua elivät sopusoinnussa keskenään. Toki eripuraa oli aina, mutta yleisesti ottaen diplomaattiset suhteet toimivat ja kaupankäynti kukoisti. Sitten eräänä päivänä 550 vuotta sitten silloinen ihmisruhtinas Aristos VI julisti sodan muita rotuja vastaan vedoten siihen, että hänet oli yritetty salamurhata. Haltiat, vampyyrit ja kääpiöt kiistivät jyrkästivät osallisuutensa moiseen, mutta koska seuraava veto ihmisiltä oli yhtäaikainen hyökkäys suuriin kaupunkeihin, kuten Halltiin ja Liliaan, päättivät muut rodut tehdä asiasta välittömästi lopun. Vampyyrit olivat erityisen innokkaita tuhoamaan ihmisrodun kokonaan, koska he ottivat hyökkäyksen erittäin henkilökohtaisesti. Haltiat kuitenkin vastustivat turhaa verilöylyä. 

Aristoksen poika Arthak jatkoi sotaa vielä isänsä kuoltua, mutta pian tämän jälkeen ihmiset kukistettiin, Dhel valloitettiin ja sota päättyi ihmisten tappioon. Ihmiset menettivät valtionsa ja rajat vedettiin uusiksi. Haltioiden ruhtinas Nathan kuitenkin suhtautui laupeasti ihmisiin ja lahjoitti näille pääkaupunkinsa ja sitä ympäröivät alueet takaisin, jotta heillä olisi edes jokin paikka, jossa asua. Ihmiset ovat kiitollisia haltioille tästä ja vielä tänä päivänä näiden kahden rodun välit ovat hyvät.


Sodan päättymisestä on nyt 500 vuotta. Vuosien varrella on ollut paljon epävakaampaa. Yllättäviä selkkauksia; rauhanomaiseen Kuun ja Auringon temppeliin on hyökätty lukuisia kertoja, huolimatta siitä että jokainen valtarotu on vastuussa sen suojelemisesta. Puhutaan laittomasta asekaupasta, maantieryöstöistä ja kirouksista. Pilvet ovat kerääntyneet Ceruleanin ylle eikä se vaikuta hyvältä ollenkaan. Huhut ovat alkaneet kiertää ja syyttelevää sormea osoitetaan kaikkia kohti.


Puoli vuotta sitten järjestettiin vampyyrien ruhtinaan toimesta juhlat, joissa oli tarkoitus solmia rauhaa ja uudistaa diplomaattisia suhteita. Tämä kuitenkin päättyi lähes katastrofaalisesti, kun ruhtinas Gawain Julma osoittautuikin uuden vihollisorganisaation Riidankylväjien johtajaksi ja hänellä oli paikallaan useita kätyreitä. 

Maantiede

Ceruleanin maailma on jakaantunut neljään ruhtinaskuntaan, joita jokin roduista hallitsee.

Murie (Vampyyrit)
Hallitsija: Ruhtinas Zahael Mustasielu

Armeijan päällikkö: Ruhtinas Zahael Mustasielu
Pääkaupunki: Gerion
Muita merkittäviä kaupunkeja: Mahn (sotilastukikohta), Ragen


Vampyyrien valtakunta Murie on hyvin synkkä paikka, jossa aurinko ei koskaan näy paksun pilvipeitteen takaa. Vettä virtaavia jokia ei ole, vain kuivuneita uomia. Maa on hyvin karua, ei juurikaan hedelmällistä eikä kasvustoa ole kuivuneiden kelopuiden lisäksi. Murien alueelta löytyy yksi sammunut tulivuori, joka ei ole purkautunut 1000 vuoteen. Maa on hyvin tasaista eikä merkittäviä korkeuseroja juurikaan ole. Maa on kuivaa ja halkeillutta autiomaata kaupunkien ulkopuolella. Karusta ympäristöstä huolimatta Murie on vauras maa ja suurin osa väestöstä elää suurkaupungeissa.


Arkkitehtuuri erityisesti Gerionissa ja muissa isommissa kaupungeissa on hyvin yksinkertaista, mutta massiivista. Talot ovat lähes poikkeuksetta suorakaiteen tai neliön muotoisia sekä hyvin kulmikkaita muotoja suositaan yleisesti. Päämateriaalina käytetään harmaata kiveä ja mahdolliset ikkunat on peitetty tummasävyisellä lyijylasilla.


Pääkaupunki Gerionissa asuvat lähinnä aateliset, korkea-arvoiset upseerit perheineen ja ruhtinas. Talot ovat yleensä varsin suuria ja ulkoapäin kolkon ja koruttoman näköisiä. Gerionin erikoisin tuntomerkki on keskellä kaupungin toria (jossa käydään paljon mm. orjakauppaa) sijaitseva suihkulähde, joka pulppuaa punaista nestettä. Kaupunki nousee edessäpäin korkeaksi mäeksi, jonka päällä sijaitsee ruhtinaan palatsi. Palatsia ympäröi vedetön vallihauta, joka on niin syvä ettei pohjaa näe. Vallihaudan yli pääsee alas laskettavaa rautaista siltaa pitkin.


Sotilaskoulutuksen saaneille myös Mahn on Gerionin lisäksi hyvin tuttu kaupunki. Mahnissa sijaitsee Murien sotilastukikohta, jossa uusia alokkaita koulutetaan jatkuvasti taisteluvalmiuteen. Murien armeijaa johtaa ruhtinas Zahael Mustasielu, joka ei valtaan noustessaan luovuttanut kenraalin asemaa eteenpäin.


Ragen on kolmas suuri kaupunki Muriessa. Harva muun rodun edustaja on siellä käynyt, mutta eräästä asiasta se on tunnettu: täällä asuvat magiankäyttäjät. Ragen on myös ainoa paikka Muriessa, joka on rakentunut pienten vuorien ympäröimään laaksoon, jossa se on suojassa ulkopuolisilta. Ragenin tunnusmerkki on hyvin korkea musta torni.


Leine (haltiat)
Hallitsija: Ruhtinatar Niamh

Armeijan päällikkö: Kenraali Nienna
Pääkaupunki: Kaelia
Muita merkittäviä kaupunkeja: Lilia (satamakaupunki)


Leine on vehreää aluetta ja suurin osa maan pinta-alasta on metsää. Leinessä on myös järviä, lampia ja puroja ja suuri joki virtaa lähes koko maan poikki. Leinen kyliä ja kaupunkeja on vaikea löytää, sillä ne on rakennettu luontoa mukaillen ja sitä kunnioittaen. Talot ovat piilossa puiden kätköissä, kiveä käytetään materiaalina hyvin vähän. Ainoastaan Kaelian marmorinen palatsi on poikkeus, vaikkei sitäkään ulkoapäin palatsiksi uskoisi.


Haltiat ovat pääasiassa kasvissyöjiä ja he pyrkivät elämään sulassa sovussa luonnon kanssa. He myös harjoittavat melko paljon maa- ja kalataloutta, tosin pyrkien olemaan tasapainossa luonnon kanssa. Aiemmin tämä oli enemmänkin ihmisten pääelinkeino, mutta rodun kukistuttua haltiat päättivät ottaa vastuun maanviljelystä ja kalastuksesta. Jälkimmäistä harjoitetaan erityisesti satamakaupunki Liliassa.

Gremia (kääpiöt)
Hallitsija: Ruhtinas Peregrin

Armeijan päällikkö: Ruhtinas Peregrin
Pääkaupunki: Cheren
Muita merkittäviä kaupunkeja: Hallt (sijaitsee lähellä Leinen rajaa ja on tärkeä kauppakaupunki)


Gremia on lähes tulkoon kokonaan vuoristoa ja kääpiöt ovatkin hyödyntäneet tätä kehittäen kaivostoimintaa sekä aseiden valmistusta. Gremiassa on jonkun verran myös maanviljelystä, mutta lähinnä vain Leinen rajojen tuntumassa, jossa maa on tasaisempaa. Kääpiöt viihtyvät erityisen hyvin omissa oloissaan, eivätkä tapaa piitata muun maailman menosta.

Pääkaupunki Cheren on rakennettu vuoren sisään (kuvitelkaa Hobitin Erebor) ja siellä asuukin suurin osa väestöstä. Cherenissä asuu myös hallitsija Peregrin Vankkumaton vaimonsa Fionan kanssa. Chereniin on keskittynyt suurin osa louhostoiminnasta, metalliverstaista ja asepajoista. Vuorten rinteille on rakennettu puisia kävelyteitä ja taloja hyvin taidokkaasti ja sanotaankin ettei hirmumyrskykään liikauttaisi lankkuakaan Cherenissä.

Kauppakaupunki Hallt on ollut aiemmin ihmisten asuinaluetta ja eroaa siksi muusta Gremiasta selkeästi. Halltin lähettyville on keskittynyt erityisesti Gremian maa- ja karjatalous. Gremia ja Leine omaavat hyvin tiiviin kauppasuhteen keskenään. 

Heler (ihmiset)
Hallitsija: Ruhtinatar Gracia
Armeijan päällikkö: Kenraali Ewan
Pääkaupunki: Dhel

Ihmisten kansoittama Heler on vain varjo entisestä loistostaan, kun 500 vuotta sitten hävityssä sodassa rajat vedettiin uusiksi valtarotujen kesken. Maa kattaa nykyisellään lähinnä Dhelin kaupungin ja sitä ympäröivän maaseudun ja pienet metsäalueet.

Rodut

Rotuja Ceruleanin maailmassa on olemassa useita. Näistä väkiluvultaan suurimmat ovat kuitenkin haltiat, vampyyrit, ihmiset ja kääpiöt.

Ihmiset
Entinen valtarotu, joka kuitenkin tuhottiin lähes sukupuuttoon suuressa sodassa, jota kääpiöt, haltiat ja vampyyrit johtivat. Keskipituus 170 cm paikkeilla. Ahkeria ja oppimaan pyrkiviä otuksia. Elävät keskimäärin 60-70 vuotta. Ihmiset saavuttavat sukukypsyyden n. 15 vuoden iässä ja aikuisiksi katsotaan n. 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

Haltiat
Pitkäikäisiä, solakoita, kauniita suippokorvaisia olentoja. Haltiat ovat iättömiä eivätkä vampyyrien lailla voi kuolla vanhuuteen. Luonnostaan maagisia, mutta magia katoaa iän myötä, mikäli sitä ei käytä. Haltiat viihtyvät omissa oloissaan ja yleisesti ottaen tuntuvat paheksuvat muita rotuja.

Haltiat ikääntyvät 20 ikävuoteen saakka kuin ihmiset, jonka jälkeen ikääntyminen hidastuu huomattavasti. Sukukypsyys saavutetaan noin 200-vuotiaana, toiset hieman aiemmin, toiset hieman myöhemmin.


Vampyyrit
Kalpeita, iättömiä olentoja, jotka käyttävät ravinnokseen muiden rotujen verta. Voivat muuttaa halutessaan ihmisiä vampyyreiksi, mutta tätä ei tapahdu kovinkaan usein, sillä muuttamista pidetään paheksuttavana. Kuolleen veri on vampyyreille myrkkyä ja viinilasillinen sitä tappaa, pienemmästä määrästä seuraa sokeus tai halvaantuminen.
Vampyyrit voivat muuttaa ihmisiä vampyyreiksi imemällä tästä kaiken veren ja juottamalla sitten hieman omaansa uhrille. Seuraavan kuukauden pari uusi vampyyri käy aivan ylikierroksilla (aistit ylikierroksilla, panettaa julmetusti, verta tekee koko ajan mieli), kunnes olo sen jälkeen alkaa tasoittua. Uusi vampyyri yleensä unohtaa menneisyytensä ihmisenä tai hylkää sen tietoisesti. Vampyyrit eivät voi lisääntyä luonnollisesti.

Kääpiöt
Lyhyitä, fyysisesti hitaita mutta vahvoja, tanakoita otuksia. Asuvat mieluiten kaivoksissaan eivätkä tule erityisen hyvin toimeen muiden rotujen kanssa, vaikka ne eivät tavallisesti vihamielisiä olekaan. Tunnetusti rakastavat hyvää ruokaa ja juomaa.
Kääpiöt ikääntyvät 20 ikävuoteen saakka kuten ihmiset, jonka jälkeen ikääntyminen hidastuu huomattavasti. Sukukypsyys saavutetaan noin 200-vuotiaana.

Ihmissudet
Oikeastaan maaginen sairaus, joka aiheuttaa sudeksi muuttumisen aina yöaikaan ja hybridiksi muuttumisen aina täydenkuun aikaan. Ihmissudeksi voi muuttua, mikäli ihmistä puree ihmissusi tai kyseisen sairauden omaava susi. Kyseessä ei siis ole luonnollinen rotu eivätkä ihmissuden jälkeläiset synny ihmissusina.

Lohikäärmeet
Jumalolentoja, jotka ovat olleet olemassa ikuisuuden. Lohikäärmeitä on kahdenlaisia; metallisia eli "hyviä" ja kromaattisia eli "pahoja". Elävät omissa oloissaan rauhassa eivätkä juurikaan puutu muiden rotujen elämään. Huhutaan, että lohikäärmeet elävät omilla maillaan kaukana merten takana ja vain harva kertoo nähneensä tällaisen olennon. Lohikäärmeet kykenevät muuttamaan muotoaan.
 
Sylfidit
Keijumaisia olentoja, tosin vähän vähemmän rasittavia. Ikääntyvät ihmisten kanssa samaan tahtiin, mutta keskimäärin elävät vain 50-vuotiaiksi.

Kitsunet eli kettuihmiset
Vaikka Ceruleanissa tavataan myös muita rotuja ihmisten, kääpiöiden, haltioiden ja vampyyrien lisäksi, eivät ne ole kovinkaan yleisiä. Ei myöskään ole varmaa, kuinka kitsunet ovat syntyneet. Hurjia tarinoita toki on keksitty kautta aikojen, mutta varmaa tietoa ei ole.

Avianit eli lintuihmiset
Kuten kitsunet, myös avianien alkuperä on äärimmäisen hämärä. Nämä olennot ovat hyvin ihmismäisiä, mutta lintumaiset piirteet ovat selkeitä. Elävät Leinen metsissä, kuten kitsunetkin.

Merfolk eli merenväki
Kalamaisia piirteitä omaavia ihmismäisiä olentoja. Eivät juurikaan nouse maalle tai varsinkaan viihdy kaukana vesialueista. Asuvat sekä joissa, järvissä että meressä.

Taivaankoskettamat
Taivaankoskettamat ovat myyttisiä olentoja, joiden uskotaan olleen jumalten lähettämä alkurotu. Ylimaallisen kauniita, lempeitä ja maagisia olentoja.

Demonit ja devilit
Alamaailmasta lähtöisin olevia rotuja. Vaikka ulkonäkö vaihtelee varsin rajusti yksilöittäin, on yleisiä piirteitä esimerkiksi sarvet, lepakkomaiset siivet, punaiset silmät tai hyvin rujo ulkonäkö. Riidankylväjistä enemmistö on juuri näiden rotujen edustajia. Monet ovat myös maagisia. Ceruleanissa näistä kuitenkin tiedetään edelleen varsin vähän.

Muita rotuja
Pieniä rotuyhteisöjä elää erityisesti Leinen laajoilla metsäalueilla, joissa voi nähdä esimerkiksi keijuja ja erilaisia metsähirviöitä, joista osa on hyvinkin aggressiivisia ja osa rauhallisia, pienissä omissa laumoissaan eläviä.