Uskonto

Uskonnolla ei ole Ceruleanissa suurta roolia ja vain harva palvoo jotain jumalaa. Tästä huolimatta suurin osa uskoo kahteen jumalaan, jotka ovat aamuntuoja ja auringon jumala Unosar sekä kuun ja yön jumala Seara. Näitä kahta pidetään maailman tasapainottajina ja kaiken luojina ja ne asuvat omassa valtakunnassaan, jota kutsutaan Ikuisuudeksi.


Erityisesti haltioiden ja ihmisten parissa on tavallista uskoa näiden jumalten olemassaoloon. Erityisesti ihmiset olivat innokkaita perustamaan temppeleitä ja moni päätti pyhittää elämänsä jumalten palvelemiselle. Huhutaan, että kaikkein hurskaimmat saivat jopa lahjan jumalilta. 


Kääpiöt tunnustavat jumalten olemassaolon, mutta yhtäkään kääpiöpappia ei toistaiseksi ole ollut. 


Vampyyreistä osa uskoo Unosariin ja Searaan, mutta moni on jumalat hylännyt elämästään. Sen sijaan erityisesti Ragenin maagien keskuudessa on varsin tyypillistä palvoa uutta jumalaa, kuolemanjumala Hextoria, vaikkei yksikään muu rotu tunnusta tämän olemassaoloa.


Useimmat uskovat jumalten asuinpaikan olemassaoloon, mutta vain harva on uskonut jonkinlaiseen Alamaailmaan, Ikuisuuden vastakohtaan. Kuitenkin jo kauan on kulkenut huhuja ja tarinoita demoneista, piruista, impeistä, succubuksista ja incubuksista. Harva kuitenkaan oikeasti uskoo niihin ja niistä kiinnostuneita pidetään hulluina. Nämä huhut ovat kuitenkin osoittautuneet todeksi Riidankylväjien esittäytyessä jokin aika sitten. Nämä olennot ovat lähtöisin Alamaailmasta ja heidän pyrkimyksenään on ollut aiheuttaa sekasortoa Ceruleanin mantereella.

Kuun ja Auringon temppeli

Kuun ja Auringon temppeli on neljän valtion rajalla sijaitseva Unosarille ja Searalle tarkoitettu pyhäkkö. Temppeliä pidetään rauhan tyyssijana ja on jokaisen rodun vastuulla suojella sitä. Temppelissä asui aikaisemmin vain naispuolisia papittaria, joilla kerrottiin olevan parantajan kykyjä.

Valitettavasti temppeli joutui vajaa vuosi sitten Riidankylväjien aiheuttaman hyökkäyksen kohteeksi ja tuhoutui täysin. Uudelleenrakennus on kuitenkin lähes valmis ja temppeli on aloittanut jälleen normaalin toimintansa. Temppeliä johtaa ylipapitar Athena. Uudelleenrakennuksen alettua temppeliin on hyväksytty myös miespuolisia pappeja ja temppelin turvallisuutta on parannettu värväämällä temppeliritareita.

Uskomukset

Yleisesti Ceruleanissa uskotaan Elämänvirtaan. Kaikella elollisella on sielu ja kun olento kuolee tai lähtee matkalle Ikuisuuteen, palaa tämän sielu takaisin Elämänvirtaan josta se syntyy uudelleen uuden elämän muodossa. Mikäli sielu kuitenkin jostain syystä ei palaakaan takaisin Elämänvirtaan, ei myöskään uutta elämää voi syntyä.

Edellisiin elämiin tai niistä jääneisiin muistoihin ei kuitenkaan uskota yleisesti eikä niistä ole juurikaan luotettavaa kirjattua tietoa olemassa.